Zo helend en mooi kan dierenliefde zijn

Zo helend en mooi kan dierenliefde zijn

Wat heeft dit nu te maken met jong ouderworden?

Een emotionele integratie samen met een Spaanse windhond en een eekhoorn ervaring.

Twee geschenken in 1 week tijd.

Het eerste geschenk: Vorige week begeleidde ik Nancy door haar eerste emotionele integratiesessie.

Twee dagen voor de sessie kreeg ik een mailtje, dat de afspraak misschien niet kon doorgaan omdat de temperatuur zo hoog opliep en ze Mojita haar Spaanse windhond niet in de wagen kon laten. Ze vroeg me of ze haar kon meebrengen op sessie.

Mijn eerste indruk was, oei dat zal moeilijk gaan, maar Nancy verzekerde me dat hij heel stil was en wat schuw, omdat hij 4 jaar lang uitgebuit werd om kleintjes te krijgen en heel slecht verzorgd was. Ze adopteerde hem en daarom gaat de hond overal mee omdat Mojita zich alleen niet veilig voelt.

Ik dacht, er is voor alles een eerste keer en stemde toe dat hij mee mocht komen.

Zij ging liggen op haar mat die Nancy meebracht, en gedurende de ganse sessie sliep ze door, als er emoties bij Nancy omhoogkwamen, zag ik haar ook zachtjes reageren. Van het ogenblik dat de sessie afgerond werd was zij wakker. Met stralende oogjes keek zij ons aan, net zoals de stralende ogen van Nancy. Het was net of de hond samen met haar baasje, ook een emotionele integratie had ondergaan. Ballast loslaten voor beiden.

Er wordt weleens gezegd, zo hond zo baasje, het was mooi om dit mee te maken. Dank je voor dit geschenk Nancy.

mojita

Wat me bijbleef aan Mojita is, dat een dier dat zo veel pijn leed, zoveel zachtheid en liefde in zich heeft. Of we nu mens of dier zijn.

We kunnen steeds opnieuw kiezen om lief te hebben, ondanks of dankzij ons verleden.

.

.

eekhoorn

En het tweede geschenk is een echt eekhoorn verhaal, ik was met mijn zoon aan het wandelen in het Park in Aalst en plots kijkt hij om en er loopt op 2 meter afstand een eekhoorntje, een kleintje, we stoppen en het komt dichter, het was druk heen en weer aan het huppelen, het wou ons precies iets vertellen. We waren er allebei tegen aan het praten….

Het kwam nog dichter ging op de schoen zitten van mijn zoon en kwam toen mijn richting uit, hop op mijn schoen en omhoog op mijn been. Toch even licht geschud want de nageltjes waren wel scherp. Het toonde geen angst en wij ook niet natuurlijk. Er kwam een loper aan en dan rende het roetsj de boom in.

Ik voelde me een beetje dokter doolittle die tegen de dieren kan praten in de film.

En neen hoor ik ben net een jaartje JONG OUDERGEWORDEN maar niet gek!! Of een beetje kinds en graag spelen? Ja dat wel.

Jong blijven van hart en geest is zo belangrijk om je goed te blijven voelen in je lichaam!

Geniet van elke stap, elke ervaring, blijf open staan voor onverwachte gebeurtenissen. Je bent nooit te oud hiervoor!

Warme groetjes aan alle mensen en dieren.

PS/ Wat heb jij voor verhaal over jezelf en dieren? Laat het hieronder zeker achter. Ik lees het graag.

coaching

1 antwoord
 1. Greet
  Greet zegt:

  Hey Jeannine,

  Bedankt om deze 2 verhalen te delen, echt ook voor mij een geschenk, zooooooooooooo mooi zeg.
  En fantastisch dat die hond nu ook een healing heeft gehad, wat een fijn voelen is dat!

  Super super bedankt om dit te delen. Mijn hart gloeit helemaal.

  Warms
  Greet

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.