Acute & Chronische Pijn overkomen

Volgens data gegevens lijden 100 duizenden burgers aan zware blijvende pijn. Intensiteit en pijnkwaliteit variëren sterk en veel getroffen mensen voelen zich hulpeloos overgeleverd aan de pijn.

pijnbestrijding

Duizenden mensen lijden aan Acute & Chronische Pijn

Vooral mensen die in kantoren werken of dagelijks vele uren voor de computer zitten, of fysieke arbeid verrichten klagen steeds vaker over rugpijn, hoofdpijn, slaapstoornissen en andere lichamelijke problemen.

Velen gaan deze problemen onmiddellijk met een chemische oorlogsvoering te lijf.

 • Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam. Pijngevoelige zenuwuiteinden reageren gevoelig op steeds terugkerende stimulatie.
 • In tegenstelling met acute pijn, die aan de hersenen een waarschuwingssignaal geeft voor lichaamsverstoringen, heeft de chronische pijn zich afgewend van deze oorspronkelijke functie.
 • Dit betekent dat de zenuwcellen van de getroffen persoon aan de hersenen pijn melden, zelfs wanneer er geen pijn is. Men spreekt hierbij ook over een zogenoemde pijnherinnering die ontwikkeld werd door de cellen.
 • Als men aan chronische pijn lijdt, voelt men zich hier vaak hulpeloos aan overgeleverd en wacht men meestal passief op het moment waarop de klachten afnemen. Men kan echter wel iets doen om de grootste nood te lenigen.

Understanding Pain

Have a look at this cool video that explores the concept of 'The Power of The Brain when it comes to Pain' We acknowledge that pain does not necessarily indicate tissue damage.

Geplaatst door New Body Synergies op Woensdag 11 mei 2016

Wat doet de klassieke geneeskunde?

In de eerste plaats is bij chronische pijn een juiste en uitvoerige diagnose de belangrijkste noodzakelijke voorwaarde om met succes een pijntherapie te kunnen uitvoeren. Basis hiervoor is het uitvoeren van een anamnese (voorgeschiedenis van de ziekte). Daarbuiten documenteert de geneesheer pijnversterkende en pijnverminderende situaties, met de levensomstandigheden in het achterhoofd.

Daarna volgt een ingrijpend lichamelijk onderzoek. Hiervoor is de documentatie van de pijnintensiteit en het pijnverloop nuttig, zodat de therapie telkens weer aan de individuele behoeftes van de getroffen persoon kan worden aangepast. Over het algemeen dus een langdurig proces, dat van de patiënt veel geduld eist en een hoog inlevingsvermogen van de geneesheer vooropstelt.

pijnkliniek

Traditionele Heelmethodes kunnen een alternatief zijn.

 • Bronnen, die al afkomstig zijn van de Indische mystiek, informeren over Yogi’s die spijkerbedden gebruikten om lichamelijke, emotionele en mentale blokkades op te lossen. Lichaam en geest moeten in perfecte harmonie versmelten. Ook 4000 jaar oude Chinese geschriften informeren hierover.
 • Ook de moderne versie van het spijkerbed zou tegenwoordig een snelle pijnvermindering en ontspanning brengen: Op deze manier zouden een totaal van 4000- 6000 acupunctuur- en acupressuurpunten, voornamelijk in het gebied van de wervelkolom en de rug, worden geactiveerd.
 • Impulsen via het beenmerg kunnen zo in de hersenen gelukshormonen, zoals endorfine en oxytocine, alsook andere signaalstoffen en hormonen vrijmaken en de zelfhelende krachten opwekken.

Roeland Raymond Tai-Chi Hoboken “Wu Wei” / Tai Chi – Qigong – Yoga leraar

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is pijn ook het gevolg van een ongelijke energieverdeling in ons lichaam. Wanneer de Qi (Chi), de levensenergie, niet meer ongehinderd doorheen de meridianen kan stromen, resulteert dit in overbelasting of blokkades van deze energiebanen. Zij ontdekten dat door druk op bepaalde punten op het lichaam pijn op die plaats, maar ook op andere plaatsen in het lichaam, kon verdwijnen.

En niet alleen pijn, maar ook het functioneren van inwendige organen kan door stimulatie beïnvloed worden.

Hierdoor kunnen bijvoorbeeld spanningen, die een goede lichaamsfunctie beïnvloeden, geëlimineerd worden.

Lees hier het blog en getuigenissen over energiedoorstroming met de Shaktimat.

raymond-tai-chigouverneurs meridiaan

pijnjob

Ga jij pijn bestrijden via een chemische oorlogsvoering of alternatief ?

Algemene pijnstillers kunnen enkel het acute pijngevoel verlichten. Geen enkele hiervan verwijdert de oorzaak van de pijn. Sommige pijnstillers, die cafeïne bevatten, helpen misschien om de samengetrokken bloedvaten te verwijden, maar deze kunnen ook minder aangename nevenwerkingen hebben voor uw hart en bloeddruk.

Migraine hoofdpijn heeft een biochemische oorzaak, bijvoorbeeld, de overtollige uitscheiding van Serotonine en Prostaglandine door de hersenen en bloedvaten. De meest voorkomende redenen zijn spierspanning en de verschuiving van een tussenwervelschijf.

De  Shaktimat Xtra-Ion verhoogt de bloeddoorstroming naar een doelgebied en verwijdt de bloedvaten – hetzelfde als cafeïne kan doen voor uw hoofdpijn, maar zonder nevenwerkingen. Het ontspannen van de nek- en schouderspieren tengevolge van de werking van de Shaktimat heeft ook een gunstig effect op hoofdpijn. Als een krachtig natuurlijk ontspannend middel is de Shaktimat in staat om spastische spierpijn in de rug te verzachten en om problemen met tussenwervelschijven te beheren.

Voordelen bij het gebruik met de Shaktimat Xtra-Ion bij PIJN

 Alle soorten pijn worden verminderd of verwijderd. Het verlichten van hoofdpijn en rugpijn is het meest gerapporteerde voordeel. We vertellen mensen dat hoofdpijn geen ziekte is maar eerder een symptoom van een aantal verschillende kwalen. De meest voorkomende zijn: spierspanning, abnormale vasculaire reacties, stress, allergieën, bloedstolling en neuralgie.

Van pijnbestrijding tot revitalisering

Men dacht eerst dat men met de mat een soort van revitaliseringsmachine gevonden had. Maar al snel stelde men vast dat dit therapeutisch apparaat veel meer kan en de inzet ervan bijna de volledige bandbreedte van de civilisatieziektes van tegenwoordig afdekt.

Uit het boek van:

Dr. Tanya Zilberter probeert in meerdere studies de heilzame effecten, die vooral voor klassiek geschoolde dokters ongelooflijk zijn, te verklaren. Het is alsof men met een geweer of een muntstuk zou schieten. Met duizenden kunststofnaalden treft en stimuleert men altijd de overeenstemmende reflexpunten.

De bloeddoorstroming wordt sterker in de geblokkeerde gebieden, de coördinatie komt weer op gang in de verstoorde lichaamsfuncties. Biochemische stoffen, zoals gelukshormonen, komen in de bloedbaan.

Met een minimale inspanning kan men zo een holistisch zelfhelingsproces opstarten.

De Shaktimat geeft buitengewoon goede resultaten bij:

 • Een verdoofd gevoel of kriebels in de benen
 • Bij geknelde zenuwen
 • Chronische klachten van de halswervels
 • Gewrichtspijnen en verkrampingen.
 • Het gebruik van de Shaktimat leidt tot een volledige ontspanning, bevrijd van pijn of stijfheid.
 • Wetenschappelijke onderzoeken hebben daarenboven goede resultaten getoond bij mensen die lijden aan een hoge bloeddruk en ook aan chronische vermoeidheid.
 • De totale resultaatscore ligt volgens de nu voorliggende studies op 80 procent!

Versterking van het immuunsysteem:

Het moderne nagelbed kan het immuunsysteem versterken, verkoudheden indijken, de uithouding verbeteren en bovenal ook overgangsklachten zoals warmteopwellingen verminderen en helen – en dit zonder nevenwerkingen, zegt Dr. Tanya Zilberter. Voor deze Amerikaanse neurofysiologe, die zelf , alsook talrijke van haar patiënten, door de mat bevrijd werd van paniekaanvallen, vormt acupunctuur de basis van de therapie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.